INFORMATIE VOOR OMWONENDEN EN BEWONERS / VERENIGINGEN UIT KELPEN-OLER

Graag willen wij u informeren over het jubileumfeest dat plaats zal vinden op 12, 14 en 21 mei 2023. Dit zal plaatsvinden op de voormalige voetbalvelden van GKC, hoek Grathemerweg / Oranjestraat.

 

Op 12 mei starten wij met onze jubileum feestavond met de band Høken met de Heinoos. Op zondag 14 mei het bondsschuttersfeest en op zondag 21 mei vieren we het dekenaal schuttersfeest. De schuttersfeesten zijn met wedstrijden op het terrein en optocht.

 

Op de boven genoemde dagen kunt u hinder ondervinden met betrekking tot geluidsoverlast en bereikbaarheid. We proberen deze hinder voor jullie als omwonenden zoveel mogelijk te beperken. Hieronder geven we een korte toelichting op ons programma en de bijbehorende werkzaamheden.

 

De activiteiten spelen zich af op de voormalige voetbalvelden gelegen op de hoek Grathemerweg – Oranjestraat. Met uitzondering van de optochten. We starten vanaf 4 mei met de eerste voorbereidingen om het terrein klaar te maken voor de twee feestweekenden. Zo zullen er tenten, toiletwagens en hekwerken worden geplaatst. De speciale kogelvangers, voor de schietwedstrijden, worden geplaatst parallel aan de Oranjestraat, gericht naar Grathem. Voor de aan en afvoer van de terreinbenodigdheden maken we gebruik van de Oranjestraat en de ingang naar het park.

 

Gedurende de feestweekenden wordt er gebruik gemaakt van diverse parkeerterreinen. Tijdens de feestavond op vrijdag 12 mei wordt alleen de parkeer-wei, op de Heideweg gebruikt en indien nodig worden bussen geparkeerd op de parkeerplaats bij het voetbal complex van DFO’20. Tijdens de schuttersfeesten wordt er daarnaast gebruik gemaakt van de parkeerterreinen bij KO-Kids / TCO en het voetbalcomplex van DFO’20. Fietsers parkeren tijdens de feestavond op de voormalige voetbalvelden en tijdens de schuttersfeesten op het voetbalveld in het park. Gedurende de optocht in de middag worden er enkele straten in Kelpen-Oler afgezet. In de bijlage treft u de optocht route aan. De optocht neemt ca 1,5 uur in beslag. De desbetreffende wegen zijn dan ook afgesloten dmv verkeersregelaars. Zie de plattegrond in de bijlagen. Hulpdiensten kunnen te allen tijde door bij de afgesloten wegen als vastgelegd met de veiligheidsregio.

 

Op vrijdag 12 mei zal er live-muziek te horen zijn tot 2 uur ’s nachts.

Voor de zondagen, 14 en 21 mei, zal er tot uiterlijk 23.00 uur muziek te horen zijn.
Er wordt een geluidsmeter gebruikt om te voorkomen dat er te veel decibellen worden geproduceerd.

 

Op maandag 22 mei zullen we in de ochtend starten met het afbreken en schoonmaken van het terrein. Doelstelling is dat voor het einde van de week het voormalige voetbal terrein weer volledig schoon wordt opgeleverd aan de gemeente Leudal.

Meer informatie is binnenkort ook terug te lezen op onze website www.sint-petrus.nl

We willen u alvast hartelijk danken voor uw begrip. Mocht u naar aanleiding van deze brief rondlopen met vragen of ondanks onze voorzorgsmaatregelen klachten hebben, dan willen we u vragen om zich bij ons te melden op een van onderstaande telefoonnummers. Wanneer u niet tevreden bent met onze klachtenafhandeling kunt u zich melden bij de Regionale Uitvoerings Dienst Limburg Noord (0475 – 359150) of via het centrale telefoonnummer van de gemeente Leudal alwaar de vergunning is verstrekt.

 

Wij kijken er naar uit om samen met jullie een fantastisch jubileumfeest van te maken. Jullie zijn van harte uitgenodigd om bij onze festiviteiten aanwezig te zijn.

 

Met vriendelijke groet,

 

Stuurgroep en Bestuur

Schutterij Sint Petrus

 

www.sint-petrus.nl

 

Voorzitter Paul Smeets – 06 55 73 32 23

Stuurgroep Rob Clerkx – 06 20 30 37 83

E-mail – secretariaat@sint-petrus.nl